Zaključak je jasan: “Sigurna smrt” je na dnu liste

Zaštitimo djecu u doba virusa korona @unsplash.com

Dijagram koji se još od jučer masovno dijeli po društvenim mrežama možda i najbolje opisuje stanje u kome se nalazimo, odnosno činjenice koje mnogi zanemaruju, očito ih smatrajući teorijama zavjere.

Jučer objavljeni grafikon od strane Evropske komisije, zasnovan na zvaničnim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesŧi (ECDC), pokazuje odnos vakcinisanih i umrlih osoba od virusa korona u državama Evropske unije (EU).

Objavljeni podaci se s jedne strane odnose na vakcinisane građane EU starije od 18 godina, dok su s druge strane podaci o umrlim osobama u periodu od 14 dana.

BiH na samom dnu

Važno je napomenuŧi da se svi podaci odnose na mjesec novembar, a zaključak je jasan – tamo gdje je više vakcinisanog stanovništva, tamo je i manje umrlih.

Iako se Bosna i Hercegovina ne nalazi na ovom grafikonu, uzimajući u obzir da je svega oko 25% vakcinisanih osoba u ovoj državi, da se lako zaključiti zašŧo je smrtnost od virusa korona u ovoj državi skoro pa najviša u svijetu.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Britanske kuće ruskih oligarha “novi” smještaj za ukrajinske izbjeglice

Kuće i imovina ruskih oligarha, koji su na meti aktuelnih sankcija, mogli bi se koristiti za smještaj ukrajinskih…

Rusi objavili video tunela kuda je ukrajinska vojska izlazila iz “Azovstala”

Tunel iz kojeg su ukrajinska vojska i borci puka “Azov” izlazili iz fabrike “Azovstal” u Mariupolju, kako bi…

Vjerovati Putinu o “koridoru za žito” je isto kao vjerovati u Djeda Mraza

Njemački ministar poljoprivrede Cem Ozdemir izrazio je u ponedjeljak skepticizam u pogledu mogućeg sporazuma između Ukrajine i Rusije…
Total
1
Share