Zaključak je jasan: “Sigurna smrt” je na dnu liste

Zaštitimo djecu u doba virusa korona @unsplash.com

Dijagram koji se još od jučer masovno dijeli po društvenim mrežama možda i najbolje opisuje stanje u kome se nalazimo, odnosno činjenice koje mnogi zanemaruju, očito ih smatrajući teorijama zavjere.

Jučer objavljeni grafikon od strane Evropske komisije, zasnovan na zvaničnim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesŧi (ECDC), pokazuje odnos vakcinisanih i umrlih osoba od virusa korona u državama Evropske unije (EU).

Objavljeni podaci se s jedne strane odnose na vakcinisane građane EU starije od 18 godina, dok su s druge strane podaci o umrlim osobama u periodu od 14 dana.

BiH na samom dnu

Važno je napomenuŧi da se svi podaci odnose na mjesec novembar, a zaključak je jasan – tamo gdje je više vakcinisanog stanovništva, tamo je i manje umrlih.

Iako se Bosna i Hercegovina ne nalazi na ovom grafikonu, uzimajući u obzir da je svega oko 25% vakcinisanih osoba u ovoj državi, da se lako zaključiti zašŧo je smrtnost od virusa korona u ovoj državi skoro pa najviša u svijetu.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Ukrajinci su sinoć Rusima “skinuli” 91 milion dolara sa neba

Ukrajinske protivvazdušne oružane snage oborile su, samo tokom jedne noći, ruske projektile vrijedne 91 milion dolara. Kako prenosi…

Pogledajte video presretanja američkog drona, dokaz da su Rusi lagali

Američka vojska objavila je video zapis ruskih aviona koji su prije dva dana presreli dron “MQ-9 Reaper” iznad…

Erdoganove akcije prema Rusiji “izluđuju Bidena i NATO”

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan navodno je “glavobolja” za američkog predsjednika Joea Bidena i Sjevernoatlantski savez (NATO), prenosi…
Total
1
Share