Zaključak je jasan: “Sigurna smrt” je na dnu liste

Zaštitimo djecu u doba virusa korona @unsplash.com

Dijagram koji se još od jučer masovno dijeli po društvenim mrežama možda i najbolje opisuje stanje u kome se nalazimo, odnosno činjenice koje mnogi zanemaruju, očito ih smatrajući teorijama zavjere.

Jučer objavljeni grafikon od strane Evropske komisije, zasnovan na zvaničnim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesŧi (ECDC), pokazuje odnos vakcinisanih i umrlih osoba od virusa korona u državama Evropske unije (EU).

Objavljeni podaci se s jedne strane odnose na vakcinisane građane EU starije od 18 godina, dok su s druge strane podaci o umrlim osobama u periodu od 14 dana.

BiH na samom dnu

Važno je napomenuŧi da se svi podaci odnose na mjesec novembar, a zaključak je jasan – tamo gdje je više vakcinisanog stanovništva, tamo je i manje umrlih.

Iako se Bosna i Hercegovina ne nalazi na ovom grafikonu, uzimajući u obzir da je svega oko 25% vakcinisanih osoba u ovoj državi, da se lako zaključiti zašŧo je smrtnost od virusa korona u ovoj državi skoro pa najviša u svijetu.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Južna Afrika priznala: Moraćemo da uhapsimo Putina!

Južna Afrika traži od Putina da ne prisustvuje samitu “BRICS”-a zbog naloga za hapšenje koji je raspisao Međunarodni…

Čega se ruska vojska najviše plaši u ukrajinskoj kontraofanzivi

Rusija je stvorila tri linije moćne odbrane u regionu Vasilevke, Tokmaka i Melitopolja u oblasti Zaporožje, što govori…

Ukrajinski traktor vuče 6 miliona dolara vrijedno rusko oružje

Odmah nakon početka invazije Rusije na susjednu državu, ukrajinski farmeri vrlo brzo postali su poznati u cijelom svijetu.…
Total
0
Share