Zaključak je jasan: “Sigurna smrt” je na dnu liste

Zaštitimo djecu u doba virusa korona @unsplash.com

Dijagram koji se još od jučer masovno dijeli po društvenim mrežama možda i najbolje opisuje stanje u kome se nalazimo, odnosno činjenice koje mnogi zanemaruju, očito ih smatrajući teorijama zavjere.

Jučer objavljeni grafikon od strane Evropske komisije, zasnovan na zvaničnim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesŧi (ECDC), pokazuje odnos vakcinisanih i umrlih osoba od virusa korona u državama Evropske unije (EU).

Objavljeni podaci se s jedne strane odnose na vakcinisane građane EU starije od 18 godina, dok su s druge strane podaci o umrlim osobama u periodu od 14 dana.

BiH na samom dnu

Važno je napomenuŧi da se svi podaci odnose na mjesec novembar, a zaključak je jasan – tamo gdje je više vakcinisanog stanovništva, tamo je i manje umrlih.

Iako se Bosna i Hercegovina ne nalazi na ovom grafikonu, uzimajući u obzir da je svega oko 25% vakcinisanih osoba u ovoj državi, da se lako zaključiti zašŧo je smrtnost od virusa korona u ovoj državi skoro pa najviša u svijetu.

Podaci: Twitter

Vezane vijesti

Lavrov: “Na istoku Ukrajine se dešava genocid i napad na sve rusko”

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da je ono što se dešava na istoku Ukrajine “napad…

Ukrajinska vojska: Ponestalo nam je municije i ovisimo o oružju koje isporučuje Zapad

Šef obavještajne službe ukrajinske vojske Vadim Skibitsky rekao je za “Guardian” da Ukrajina gubi tlo od Rusije na…

Rusi povukli tešku artiljeriju: Ukrajinci će “pojesti našu djecu”

Kiril Stremousov, najpoznatiji vođa kojeg su ruske okupacione snage postavile u oblasti Herson na jugu Ukrajine, kazao je…
Total
1
Share