Zapad je u stanju “ratne opijenosti” u Ukrajini

Sergej Lavrov @YouTube

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov govorio je o “histeriji” Zapada oko Ukrajine, navodeći da je Moskva spremna na svaki razvoj događaja.

“Zapad očajnički želi neke prave provokacije u Ukrajini“, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, govoreći u ruskoj Državnoj dumi, dodajući da su “zapadne kolege, bez pretjerivanja, u svojevrsnoj ratnoj opijenosti“.

Jačanje histerije

“To je sve o čemu pričaju – kaznit ćemo ako napadnete, kaznit ćemo, spasit ćemo Ukrajinu i tako dalje”, dodao je Lavrov.

Govoreći na posebnoj raspravi o ruskoj vanjskoj politici na plenarnoj sjednici ruskog Donjeg doma, Lavrov je rekao da će uklanjanje zapadnih diplomata iz Kijeva samo “pojačati histeriju“. i to u vrijeme kada i sami ukrajinski političari već pozivaju na smirivanje.

“Dobiće ono što zaslužuju”

“Ali ni Zapad, ni oni ne žele da se smire, sa svojim nadrealističkim ponašanjem. Zapadne zemlje nastoje ili da uvuku Kijev u vojnu operaciju u Donbasu, ili žele sahraniti sporazume iz Minska kako bi se riješio sukob u regionu, za koji Moskva i dalje insistira da nema alternative“, smatra Lavrov.

Moskva je, rekao je ruski ministar, “spremna na svaki razvoj događaja” i podsijetio da “nikada nikoga nismo napali, uvijek smo bili napadnuti i oni koji su to uradili uvijek su dobili ono što su zaslužili“.

Vezane vijesti

Ruska televizija: “Elizabeta hrani afričku djecu poput životinja u zoološkom vrtu”

Olga Skabaeva, jedna od najpoznatijih ruskih TV voditeljica, objavila je video za koji se, iako je snimljen decenijama…

Ukrajinski vozač nudi vojnicima da im tenk “odvuče” u Rusiju

Nadrealne slike stižu nam sa sjeveroistočnog ukrajinskog fronta, gdje ruska oklopna vozila ostaju bez goriva u oblasti Sumy.…

“Rusi se ne žele boriti, ali odbijaju povlačenje jer će biti streljani”

U južnoj ukrajinskoj regiji Nikolajev predloženo je stvaranje “zelenog koridora” za ruske vojnike koji ne žele da se…
Total
1
Share