Zelenski obećao isplatu pet penzija odjednom

Volodymyr Zelensky @Facebook

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski ističe da će penzije građanima na upravo oslobođenim područjima oblasti Harkov, u Balakliji, biti isplaćene odmah za svih prethodnih pet mjeseci.

Obraćajući se građanima Ukrajine na oslobođenim teritorijama, Zelenski je kazao da je “veoma važno da, zajedno sa vojskom i zastavom, na deokupirane teritorije uđe običan normalan život“.

“Na primjer, u Balakliji, u oblasti Hrakov, penzije su već počele da se isplaćuju odmah za svih pet posljednjih mjeseci, tokom vremena kada jednostavno nismo mogli da ih isplaćujemo zbog okupacije. I svi ostali ukrajinski penzioneri na oslobođenoj teritoriji dobiće svoj zaostali novac“, kazao je Zelenski, dodajući da Ukrajina uvijek ispunjava svoje socijalne obaveze prema narodu.

Vezane vijesti

Nova kontraofanziva Ukrajinaca na Herson, oslobođen dio teritorije

Ukrajinska vojska krenula je u kontraofanzivu u oblasti Herson, a vojska već napreduje u pravcu naselja Kiselevka, Soldatskoya…

Ruski ekspert: “Raspad BiH je neisplativ za Rusiju iz namanje dva razloga”

Pavel Kandel, šef sektora za etnopolitičke sukobe “Ruske akademije nauka” rekao je da Rusija ekonomski i politički podržava…

Dok je uživao na plaži, raznjela ga ja mina

Lokalne vlasti saopštile su da je muškarac preminuo nakon što je boravio sa porodicom na lokalnoj plaži, uprkos…
Total
14
Share