Zelenski: “Rusija je bacila bombu na centar za transfuziju krvi u oblasti Harkov”

Testiranje krvi @freepik.com

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je kasno sinoć u svom dnevnom video obraćanju da je ruska navođena bomba pala na centar za transfuziju krvi u gradu Kupjansk, u istočnoj oblasti Harkova, javlja “Reuters”.

“Ima poginulih i ranjenih“, rekao je ukrajinski predsjednik na svom Telegram kanalu, međutim, “Reuters” nije mogao nezavisno potvrditi ovu informaciju.

Ruske zvijeri

“Ovaj ratni zločin govori sve o ruskoj agresiji. Zvijeri koje uništavaju sve što nam jednostavno omogućava da živimo”, rekao je Zelenski, a prenosi “AFP“.

“Naši spasioci gase požar“, dodao je.

Strateška kompanija

Ruske rakete su sinoć pogodile i fabričke zgrade ukrajinskog proizvođača avionskih motora “Motor Sich” u gradu Zaporožju, kompaniju od “strateškog značaja”, samo nekoliko sati nakon ukrajinskog napada dronom na ruski naftni tanker u Crnom moru. Prema Zelenskom, Rusija je izvela raketne udare raketama “Kalibar” i “Kinžal” i na oblast Hmeljnicki.

Podsjetimo, “Motor Sich”, koji proizvodi motore za avione i helikoptere, nacionalizirala je ukrajinska država 2021. godine.

Vlada je tada preuzela direktnu kontrolu, zajedno sa drugim “strateški važnim” kompanijama čijom imovinom sada upravlja Ministarstvo odbrane kako bi “osiguralo hitne potrebe Oružanih snaga Ukrajine“.

Vezane vijesti

Putin vratio Prigožinu zaplijenjeni novac: Dvije tone novčanica i zlatne poluge

Ruske vlasti pronašle su i zaplijenile 10 milijardi rubalja (oko 110 miliona dolara) i zlatne poluge tokom pretresa…

Šta piše na “referendumskim” glasačkim listićima u regionima Ukrajine koje je okupirala Rusija

Prema ruskim državnim medijima, koje citira “Guardian”, u okupiranim ukrajinskim oblastima Donjeck i Lugansk, za koje je Putin…

Mačka spasila dvoje djece i staricu ispod ruševina

U turskom gradu Malatya, timovi za potragu i spašavanje primijetili su proteklih dana mačku kako stalno ulazi i…
Total
0
Share