Žirinovski: Bombardovati Ukrajinu u novogodišnjoj noći, svi će biti pijani

Vladimir Žirinovski @YouTube

Vladimir Žirinovski, nekadašnji zamjenik ruske Državne dume, te lider desničarske Liberalno-demokratska stranke Rusije (LDPR), kazao je da bi bombardovanje Ukrajine i Zapada trebalo početi u noći s 31. decembra na 1. januar.

“Samo treba da sačekate noć s 31. decembra na 1. januar. Negdje oko 4 ili 5 ujutro. Svi će biti pijani. Ne moramo ih sve bombardovati, nego selektivno – neke od njih treba kazniti, a nekog samo uplašiti“, kazao je Žirinovski u intervjuu za rusku državnu televiziju.

“Treći svjetski rat”

Žirinovski napominje da bi i on lično zadao jedan takav udarac, da je predsjednik Rusije, jer kako navodi “zajedničke vježbe zemalja NATO-a i Ukrajine svjedoče o nadolazećem ‘pravom ratu'”.

Navodeći da želi za četiri godine “u miru” proslaviti svoj 80. rođendan, Žirinovski je kazao da će 2027. godine započeti sukob većih razmjera, nešto poput “Trećeg svjetskog rata“.

Vezane vijesti

“Parada”: Snimak kolone zarobljenih ruskih oficira i vojnika

Na Facebooku se danas pojavio snimak na kojem se vidi kako ukrajinski vojnici odvode zarobljene ruske vojnike koji…

Požari izazivaju pustoš u Francuskoj, plamen visok 30 metara

Oko 8.000 ljudi je evakuisano u ponedjeljak iz dva naselja u Teste-de-Buchu, u okrugu Arcachon, u francuskom departmanu…

Ukrajinci zarobili komandanta tenkovske čete, izvukli ga iz zapaljenog tenka

Ukrajinski branitelji izvukli su i zarobili, iz oklopnog vozila zahvaćenog plamenom, ruskog komandanta tenkovske čete. Kako je objavio…
Total
1
Share