Zločin koji je šokirao Belgiju: 9-godišnji dječak mučen, ubijen i bačen u jezero

Hapšenje @pixabay.com

Raul, devetogodišnji rumunski dječak koji je mučen i ubijen, a njegovo tijelo, stavljeno u vreću punu kamenja, pronađen je tri mjeseca kasnije u jednom jezeru u Belgiji.

Glavni osumnjičeni je očuh djeteta, koji je uhapšen u Holandiji, kao i dječakova majka, koja je bila saučesnik, pišu belgijski mediji. Ona, koja je istražiteljima ispričala šta se dogodilo, bila je Raulova sestra.

Dječak je živio u kući u Afrikalaanu, u blizini Genta, sa svojom 11-godišnjom sestrom, 30-godišnjom majkom i 34-godišnjim očuhom. Prošlog četvrtka pronađen je mrtav u jezeru Houtdok u belgijskom gradu Gentu. Njegovo tijelo, puno rana, stavljeno je u sportsku torbu punu kamenja.

Novčani problemi

Prema belgijskim medijima, upozorenje da je dječak nestao dao je njegov ujak, zabrinut da se nije danima čuo sa njim, još od kraja januara.

Istražitelji su ubrzo ispitali Raulovu majku i sestru, ali su njihove verzije bile različite. Majka je tvrdila da je njen sin pao sa potkrovlja 31. januara, dok je djetetova sestra rekla da je vidjela majku i očuha kako idu prema jezeru Houtdok sa sportskom torbom.

Na kraju, žena je priznala da je dječaka maltretirao očuh, rekavši da je i nju zlostavljao. Oboje su radili u mesnici, ali je muškarac dobio otkaz. Nakon što bi žena odbila muškarcu dati platu koju je zarađivala, on bi uzvratio premlaćivanjem njene djece.

Kamenje i pijesak “za brata”

Muškarac je uhapšen prošlog petka u Holandiji i uskoro će biti predat belgijskim vlastima. Uhapšena je i djetetova majka.

Raulova sestra je objasnila policiji da je vidjela kako joj mlađi brat umire. Rekla je da je njen očuh sakrio tijelo njenog mrtvog brata ispod kreveta kod kuće. Kako su imali samo jednu spavaću sobu, tijelo se tamo nalazilo dva-tri dana.

Zatim je djevojčica pratila svog očuha kada je stavljao Raulovo tijelo u crnu sportsku torbu. Nakon toga su svi u ponoć otišli na jezero. Kazala je da ju je očuh natjerao da traži teško kamenje i pijesak da torbu naprave teškom. Na kraju je gledala kako njen očuh baca torbu sa njenim bratom u vodu.

Vezane vijesti

Beba rođena pod ruševinama, majka umrla nakon porođaja

Slike novorođenčeta spašenog iz ruševina u Siriji postale su viralne na društvenim mrežama. Kako su objavili lokalni mediji,…

Rusi su u Ukrajini zaboravili jednu stvar – “Bayraktar”

Oružane snage Ukrajine uništile su protivvazdušni raketni sistem “Buk” ruske vojske uz pomoć bespilotne letjelice “Bayraktar”. Na internetu…

Putin u problemima, Rusiji ostalo još samo 40% projektila dugog dometa

Rusija, odnosno njena vosjska, nalazi se u “teškoj situaciji” sa projektilima dugog dometa – u rezervama je stalo…
Total
0
Share